Уважаеми ученици, учители, родители и гости,

 

  Днес заставам пред Вас търсейки най-хубавите думи за този специален и благословен за всички ни ден. Вълнението и емоциите на този ден не се събират в думи. Той свети ярко в сиянието от своята тържественост.

  15-ти септември е начало за нови предизвикателства, нови надежди и смели мечти, за които днес отваряме широко врати.

   Скъпи първокласници,

  Вие сте символът на този ден, ново вдъхновение и вяра в бъдещето. Стъпвайте смело и с отворени сърца, жадни за знания, нови игри и приятелства. Не се страхувайте, че ще грешите, опитвайте, отговори търсете и на своите учители се доверете!

   Скъпи ученици,

  Днес правите крачка към следващото по-високо стъпало на възможните мечти, които заедно ще превърнем в реални успехи. Бъдете любопитни, изобретателни, смели и креативни, а в предложенията по-активни!  Очакваме решения от вас, как да постигнем най-желания час.

   Скъпи колеги,

  Нека любовта, енергията и ентусиазмът, с които се подготвяхте за този ден, изпълват класните стаи с много динамика, творчество и щастливи деца, които да дават смисъл на образователната ни мисия!

   Скъпи родители,

   Вие сте нашите най-важни партньори. Бъдете близо до нас, подкрепяйте своите деца, за да можем заедно да ги направим уверени и вярващи в себе си личности, които да имат смелостта да покоряват света, защото те са бъдещето на България!

   Обръщам се към всички Вас, които носите частица от нашето училище в сърцето си. След една година ни предстои юбилей – 50 години от създаването му. Учебната година ще бъде изпълнена със събития свързани с юбилея. Каним Ви да се включите заедно с нас в идеите, предложенията и реализацията на поредицата от инициативи.

  Благодарим на всички, които днес протягат ръка на пострадалата от бедствието гимназия в Карлово. Тази благородна мисия допълнително ни дава светлина към пътя на науката на прага на новата учебна година.

   На добър час!

 

Даниела Панова-Пенкова

Директор на ОУ "Черноризец Храбър"

гр. Варна

 

                                                      Още снимки от откриването